"; ?>

 

Svorio išsaugojimas

Pildami į automobilį kurą mes juk negalvojame apie tai kaip pripilti daugiau nei leidžia kuro bako talpa. Tačiau kitaip yra su mūsų skrandžiu - jis yra elastingas ir žmogus išradingai apgaudinėja pats save - persivalgo ... Pagalvokime, - tai gi be maisto ruošimo ir valgymo, gyvenime yra tiek daug įvairių malonumų. 

 

SVORIO IŠSAUGOJIMAS

 

Mūsų aistra valgyti priklauso toli gražu ne nuo alkio, o dažnai nuo psichologinės priklausomybės vienam ar kitam maistui ir jo kiekiui. Įpročiams pakeisti reikia laiko. 

 

Schema

Programos trukmė 3-4 savaitės.

Svarbu reguliariai maitintis - kas 3 val., pvz.: 7.00, 10.00, 13.00, 16.00, 19.00.

Programos metu savo mitybos racioną papildykite angliavandeniais ir vaisiais.

Viena porcija Energy Diet per dieną, geriausia vakarienei.

 

Rekomenduojama programos trukmė tiek mėnesių kiek kilogramų numetėte laikydamiesi pirmų dviejų programų. Pavyzdžiui - jei po Staro ir Svorio stabilizavimo programų sulieknėjote 7 kg, Svorio išsaugojimo programos jums naudinga laikytis septynis mėnesius.

 

 

 

Dienos meniu pavyzdys

 

SVARBU!

Stiklinė vandens ar kito nekaloringo gėrimo iš karto išgėrus kokteilį arba po 15–20 min. po maitinimosi sustiprina sotumo jausmą.

 

Vanduo: 2 litrai per dieną!

Pusryčiai

200 g rekomenduojamų angliavandenių + 1 porcija baltyminio maisto (1 kiaušinis arba 30-50 g neriebaus sūrio arba varškės). Pasirinktinai vanduo, žolelių arbata, žalia, juoda arbata arba juoda kava be cukraus.

Priešpiečiai (nebūtina)

Rekomenduojami vaisiai.

Pietūs

1 porcija baltyminio maisto + 200 g rekomenduojamų daržovių. Pasirinktinai vanduo, žolelių arbata, žalioji arbata arba kava be cukraus.

Pavakariai (nebūtina)

Rekomenduojami vaisiai.

Vakarienė

1 porcija Energy Diet produkto (pvz. Braškių arba Omleto) + 200 g rekomenduojamų daržovių.

 

 

 

Rekomenduojami maisto produktai, daržovės ir gėrimai

 

Rekomenduojamos daržovės

Apie 400 g (dvi lėkštės) per parą.

šparagai, baklažanai, uoginiai burnočiai, brokoliai, lapkotiniai salierai, šakniavaisiniai salierai, grybai, Briuselio kopūstai, žiediniai kopūstai, raudonieji kopūstai, baltagūžiai kopūstai, agurkai, marinuoti agurkėliai (kornišonai), aguročiai, rėžiukai, lapinės cikorijos, špinatai, krapai, sojų daigai, šparaginės pupelės, salotinės sultenės, ropės, rūgštynės, kiaulpienės, porai, žaliosios paprikos, ridikai, salotų lapai, valgomieji pūteliai, pomidorai ir kt.

Rekomenduojami gėrimai

Negazuotas vanduo.

Žalioji arba juodoji arbata.

Silpna ar be kofeino kava.

Žolelių arbatos.

Visi gėrimai be cukraus arba saldinti su mažo kaloringumo cukraus pakaitalais.

Rekomenduojamas baltyminis maistas

1 porcija baltyminio maisto (pasirinktinai):

2 kiaušiniai (rekomenduojama be trynio);

100 g liesos jautienos, žvėrienos, kepenėlių, veršienos;

150 g paukštienos, vištienos, triušienos;

100 g neriebaus sūrio;

150 g liesos varškės;

150 g virtos žuvies, vėžiagyvių, moliuskų.

Rekomenduojami angliavandeniai

Žalieji žirneliai, lęšiai, pupelės, nešlifuoti ryžiai, makaronai ir kiti gaminiai iš rupių miltų, grikiai, avižiniai dribsniai, rupių miltų duona ir kiti grūdiniai produktai.

Rekomenduojami vaisiai

(iki 300 g per dieną)

1 porcija vaisių = apie 80 g.

Švieži abrikosai (3 vnt.).

Švieži bananai (1 vidutinis).

Šviežios braškės (7 vnt.).

Šviežios avietės.

Mėlynės, juodieji serbentai (2 saujos arba 4 valgomieji šaukštai).

Kiviai (2 vnt.).

Apelsinai (1 vidutinis).

Obuolys (1 vidutinis).

Greipfrutas (1/2 vnt.).

Kriaušė (1 vidutinė).

Persikas (1 vidutinis).

Slyvos (2 vnt.).

Šviežias ananasas (1 didelis gabalėlis).

Arbūzas (1 didelis gabalėlis).

 

 

 

Rekomenduojame ir patariame

 

Daržoves valgykite žalias, virtas ar troškintas vandenyje arba garuose.

Salotoms paskaninti naudokite nerafinuotą augalinį aliejų, šiek tiek prieskonių, citrinos sultis arba obuolių actą.

ED sriubas galite paskaninti smulkiai supjaustytais žalumynais - krapais, petražolėmis, salotomis. Žalumynai pagerina maisto skonį ir mažina druskos poreikį.

Ne tik Starto programoje, bet ir kasdienėje mityboje daržovės ir žalumynai būtini - juose nėra riebalų, mažai kalorijų, bet gausu vitaminų, mineralų, ląstelienos ir biologiškai aktyvių medžiagų.